Hoe verwijder ik gellak?

Het verwijderen van gellak kan een eenvoudig proces zijn als het op de juiste manier wordt gedaan. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het verwijderen van gellak:

Benodigdheden:

 • Aceton
 • Watjes
 • Aluminiumfolie
 • Nagelvijl 
 • Nagelriemolie (optioneel)

Stappen:

 1. Vijl de toplaag: Als je gellak hebt aangebracht met een topcoat, vijl dan voorzichtig de toplaag van de gellak met een nagelvijl. Hierdoor kan de aceton beter doordringen.

 2. Week de watjes in aceton: Week watjes in aceton. Je kunt de watjes op maat knippen om ze op je nagels te plaatsen.

 3. Plaats de watjes op je nagels: Plaats de met aceton doordrenkte watjes op je nagels, zorg ervoor dat de gellak goed bedekt is.

 4. Omwikkel met aluminiumfolie: Omwikkel elke vinger met aluminiumfolie om de watjes op hun plaats te houden en om een warmte-effect te creëren, wat het verwijderingsproces versnelt.

 5. Laat het weken: Laat de watjes en folie ongeveer 10 tot 15 minuten zitten. De warmte helpt de gellak los te maken van de nagel.

 6. Verwijder de folie en watjes: Na het weken kun je voorzichtig de folie en watjes verwijderen. De gellak moet nu zachter zijn.

 7. Verwijder de gellak: Gebruik een bokkenpootje of een houten stokje om de zachte gellak voorzichtig van de nagel te schrapen. Duw niet te hard om beschadiging van de natuurlijke nagel te voorkomen.

 8. Herhaal indien nodig: Als niet alle gellak is verwijderd, herhaal dan het proces.

 9. Verzorg je nagels: Na het verwijderen van de gellak, kun je je nagels hydrateren met nagelriemolie om uitdroging te voorkomen.

Het is belangrijk om geduldig te zijn en niet te hard te duwen tijdens het verwijderen om beschadiging van de natuurlijke nagels te voorkomen. Als je moeite hebt met het verwijderen van de gellak, overweeg dan een bezoek aan een professionele nagelsalon voor hulp.